AI, AI, AI – dags för fortbildning?

Bild med texten AI. Photo by Steve Johnson on Unsplash
Photo by Steve Johnson on Unsplash.

Det går fort i teknikens underbara värld, och få har väl missat det stora intresset för artificiell intelligens inom nyheter, forskning och populärkultur. Det är svårt att hänga med i allt och få en heltäckande bild av utvecklingen. Men för den som vill förkovra sig lite i taget finns det gott om fria resurser på internet i form av kurser, artiklar, radio- och poddavsnitt. Och nyutgiven litteratur förstås, helt kostnadsfritt för den med ett bibliotekskort!

För dig som föredrar fortbildning genom föreläsningar och expertsamtal kommer här några tips på digitala konferenser i höst. Observera att datumen ligger snart i tid och att du måste anmäla dig för att kunna delta, så häng på!

Chals 2023: Bibliotekarien och AI – mot samma mål?

Chalmers biblioteks årliga konferens, som i år har temat AI och bibliotekarien. Den fysiska konferensen i Göteborg är fullbokad, men du kan följa konferensen digitalt.

Om konferensen: ”AI har dragit in som en stormvind i samhället, inte minst i bibliotekets värld. Men hur påverkar AI verksamheten? Och yrkesrollen? Hur hittar vi rätt balans? Kan vi använda teknologin på ett klokt sätt och samtidigt bevara den mänskliga interaktionen och expertisen?”

Datum: 27 september, ca kl. 9:30-17.

Länk till konferensen på Chalmers webbplats: Välkommen till Chals 27 september 2023 | Chalmers

Chals Stockholm hub!Chals 2023, Bibliotekarien och AI – mot samma mål?

KTH Biblioteket bjuder in biblioteksmedarbetare i Stockholmsregionen att se Chals onlinesändning på plats på KTH Biblioteket. ”Tanken är att vi ska få diskutera, trängas och knyta nya kontakter – precis som om vi deltagit i Göteborg. KTH Biblioteket bjuder på fika.”

Datum: 27 september, drop-in från kl. 9.00

Länk till anmälan: KTH | Anmälan Chals Stockholm hub

Teknikdagen 2023 – SFIS

Teknikdagen är en årlig konferens som arrangeras av SFIS, Svensk förening för informationsspecialister. Ur programmet: Erfarenheter av att använda en social robot i infodisken på ett högskolebibliotek, Avatarerna på Linköpings UB, Flytande mediebestånd i Malmö, Chat GTP.

Datum: 11 oktober, kl. 09:30 – 16:00

Plats: Arbetets museum, Norrköping eller digitalt

Länk till program och anmälan: SFIS Mellansveriges Teknikdagen 2023 – Svensk Förening För Informationsspecialister

MIK-dag om AI – Webbinarium

En kostnadsfri halvdag om artificiell intelligens, MIK och utbildning som arrangeras av Filmpedagogerna i Västra Götalandsregionen och Mediapoolen. Talare är Kristina Alexandersson från Internetstiftelsen, Carl Heath från RISE och Karin Grönvall från Kungliga biblioteket.

Datum: 23 oktober, kl. 9:30-12:30

Plats: Navet i Borås eller digitalt.

Länk till program och anmälan: Välkommen till MIK-dag om AI i Borås 23/10 – Filmpedagogerna

Relaterade poster