Skrivtävling för unga i sommar!

I sommar arrangerar Regionbibliotek Stockholm en skrivtävling för unga i åldrarna 14-21 i samarbete med Ponton. Vi vill gärna att du som arbetar med skrivande på bibliotek engagerar unga i din kommun att delta i denna tävling, till exempel genom att hålla i skrivaktiviteter på ditt bibliotek. 

Affisch tävling

I samband med tävlingen arrangerar Regionbibliotek Stockholm bland annat träffar för att du som skrivinspiratör ska få de bästa förutsättningarna att arbeta med unga och skrivande i sommar. 

Här nedan listar vi vad som händer i samband med skrivtävlingen: 

  • Vill du ingå i ett nätverk kring skrivtävlingen där du får inspirationsmaterial, möjlighet till handledning, kontakter och en återträff i höst där vi delar med oss av erfarenheter? Då kan du redan nu anmäla dig: Anmälan skrivtävling  
  • Den 6 mars är du välkommen att delta i skrivnätverkets digitala träff om unga och skrivande. På träffen delar vi tips och inspiration med varandra. Läs mer och anmäl dig här: https://regionbiblioteket.se/kalendarium/unga-och-skrivande-natverkstraff/ 
  • Den 17 april är du välkommen till en träff om att ha textsamtal med unga. På träffen kommer du att få delta i en workshop med Malin Isaksson som är, bland annat, lärare på Kreativt skrivande på Södertörns Högskola och författare. Läs mer och anmäl dig här: https://regionbiblioteket.se/kalendarium/skrivtavling-i-sommar-inspirationsdag-med-workshop/ 
  • I höst presenteras vilka som vunnit tävlingen och detta ska vi såklart fira! Mer information kommer.  

Här nedan hittar du material att skriva ut:

  • Tävlingsaffisch Affisch pdf
  • Skrivtips från ponton, affisch (kommer snart)
  • Skrivtips från ponton, folder (kommer snart)

Glöm inte att du kan få detta material och lite till om du anmäler dig till nätverket kring skrivtävlingen i sommar.

Kontaktpersoner

Mikaela Svärd, mikaela.svard@regionstockholm.se

Sofie Samuelsson, sofie.samuelsson@regionstockholm.se

Relaterade poster

  • Inga relaterade