Workshop om textsamtal och skrivande med Malin Isaksson

I sommar arrangerar Regionbibliotek Stockholm en skrivartävling för unga i åldrarna 14-21 i samarbete med Ponton. Vi vill gärna att du som arbetar med skrivande på bibliotek engagerar unga i din kommun att delta i denna tävling, till exempel genom att hålla i skrivaraktiviteter på ditt bibliotek.

I samband med sommarens skrivtävling så vill vi gärna bjuda in dig till en halvdag om att inspirera unga till skrivande och hur du kan hålla i textsamtal på biblioteket.

På träffen kommer först Malin Isaksson att hålla i en workshop om at hålla i textsamtal på bibliotek.

Malin Isaksson är författare och har skrivit romaner för både vuxna och ungdomar. Hon är aktuell med Boken om U: Ulla Isaksson – ett liv ett författarskap en farmor. Hon arbetar också med andras skrivande, som lärare på Kreativt skrivande på Södertörns Högskola och med Folkets Hörna, en scen för texter under arbete. Malin har också en master i praktisk kunskap, hon skrivit en uppsats där hon undersöker läsakten i skrivprocessen, Den oformliga textens röst, om läsakten i skrivprocessen.

Den senare delen av träffen kommer att ägnas åt att dela tips och erfarenheter kring hur vi kan inspirera unga till skrivande.

Datum och tid: 17 april, klockan 09:00 – 12:30
Plats: Regionbibliotek Stockholms kontor i Fatburen, nära Medborgarplatsen i Stockholm
Anmälan till workshop: Senast 9 april, begränsat antal platser. Länk till anmälan
Kontakt: Mikaela Svärd mikaela.svard@regionstockholm.se

 

Läs mer om skrivtävlingen här: Skrivtävling