Unga och skrivande: nätverksträff 

Välkomna till en digital träff som handlar om unga och skrivande. Detta är en nätverksträff för Regionbibliotek Stockholms skrivnätverk. Denna träff är alla som är intresserade av unga och skrivande välkomna, oavsett om du är med i nätverket eller inte. 

Vi kommer att prata hur vi kan få igång skrivverksamhet för unga på biblioteken, vad som kan vara bra att tänka på och vilka utmaningar som kan finnas. Vi kommer att testa lite skrivövningar. 

Inför träffen så föreslås att ni läser några kapitel i Regionbibliotek Stockholms nya bok Vi skriver – om bibliotek och skrivande. Läs gärna sidorna 15-19 och 57-96. Boken ska ha skickats till era bibliotek. Den finns också att ladda ner här: Ny bok ska inspirera till skrivande – Nyheter – Region Stockholm

Datum och tid: 6 mars, klockan 10.00 -12.00
Plats: Digitalt, länk skickas ut dagen innan träffen
Anmälan: Se länk
Kontakt: sofie.samuelsson@regionstockholm.se 

Träffen ingår i en större satsning som Regionbibliotek Stockholm gör under första delen av 2024. I sommar arrangerar Regionbibliotek Stockholm en skrivartävling för unga i åldrarna 14-21 i samarbete med tidskriften ponton. Vi vill gärna att du som arbetar med skrivande på bibliotek engagerar unga i din kommun att delta i denna tävling, till exempel genom att hålla i skrivaraktiviteter på ditt bibliotek. Mer information om tävlingen kommer inom kort! 

Vill du ingå i ett nätverk kring skrivtävlingen där du får inspirationsmaterial, möjlighet till handledning, kontakter och en återträff i höst där vi delar med oss av erfarenheter? Då kan du redan nu anmäla dig: Anmälan skrivtävling 

Välkomna! 

Sofie Samuelsson och Mikaela Svärd