Bibblix – barnens digitala bibliotek!

Bild på appen Bibblix

Nu är Bibblix här – ett nytt digitalt barnbibliotek för barn i Stockholm, Malmö och Katrineholm. Bibblix är en app för barn 6-12 år, skapad för läslust, inspiration och e-boksläsning. I appen kan barn få lästips, söka efter böcker utifrån sitt intresseområde och läsa e-böcker direkt i surfplattan.

Kommer du ihåg projektet Hitta en bra bok! Läsinspiration via webben för barn? Målet med Hitta en bra bok! var att ta fram material som biblioteken i länet kan använda på sina webbplatser, med tematiserade lästips riktade till barn, cirka 6-12 år. Projektet har alltså resulterat i Bibblix som är framtagen av Stockholms stadsbibliotek, i samarbete med Malmö stadsbibliotek och med bidrag från Kulturrådet. Katrineholms bibliotek är också med som testkommun. Alla kan kostnadsfritt ladda ner appen och läsa tre böcker men för att läsa fler krävs lånekort vid antingen Stockholms stadsbibliotek, Malmö stadsbibliotek eller Katrineholms bibliotek.

Bibblix har utvecklats i samarbete med barn, med barns behov, önskemål och användarbeteende i fokus. Innehållet och utformningen bygger på effektkartläggning och målgruppsanalys. Boktipsen är framtagna av barnbibliotekarier och alla böcker har specialskrivna presentationstexter anpassade för målgrupperna.
Bibblix är tänkt att passa både bokslukaren och den mindre läsvana, och i appen presenteras böcker i olika format: strömmande e-böcker, nedladdningsbara e-böcker och pappersböcker.

Läs mer om Bibblix i pressmeddelandet.
Läs mer och ladda ner appen på bibblix.se.

 

 

Relaterade poster