Bokbåtens dagbok 26/4

Nu är Bokbåten på väg tillbaka till Strandvägen igen efter en rolig vecka i skärgården. Under torsdagen och fredagen har vi  haft många glada besökare, några som kommer till bokbåten stannar upp och säger att det är fantastiskt att vi kommer ut i skärgården med detta bibliotek! Roligt att höra! En av våra besökare gratulerade Bokbåten 60 år med en ljuvligt doftande ros och en fint kort där hon skrivit om personer som bott på Utö. Bokbåten tackar så mycket!
I bokhyllorna har det blivit en liten brist på romaner, någonstans lånades det tydligen massor av skönlitteratur. Frågor om historiska berättelser, böcker om historia, Kollontaj, igelkottar, böcker om skärgården förstås (”fast jag har läst alla, jag får byta genre!”).  En dam ville ha böcker om båtar till sin man, men inte små segelbåtar, det är tråkigt. Vi hittade några stycken som var intressanta.

Nu dröjer det ett tag innan Bokbåten kommer ut igen men då blir det med ny energi och en del nya härliga böcker till alla glada barn och vuxna i skärgården.

 

 

 

Relaterade poster