Bokbåtens dagbok: En båt blir en bokbåt blir en båt igen

Efter våfflor till frukost på Utö Wärdshus var vi flera som promenerade i rask takt till Spränga brygga. Kallt i luften men skinande sol. Både förskole- och skolbarnen var på båten och valde och plockade, och här hade vi också förberett med färdiga lådor av beställda böcker inom olika teman och för olika åldersgrupper. Vi kan konstatera att det är si och så med tillväxten på Utö, bara fem barn i förskolegruppen nu och inga nya på gång. Vad förskolepersonalen vet.  Efter en guppig färd på Mysingen, där vågorna gick höga, fick vi lägga till på Ornö för att möta boende på Björkö. De är riktiga stammisar, men vi saknade Anders som var på semester, inte minst för att vi  nu inte kunde köpa någon fisk. Flera hade sett på Gokväll (tror jag) och hört talas om Britt-Marie Mattssons nya bok om Kennedy-klanen, men den hade vi ju inte med oss då den utkommer först 19 oktober. Det blir nog ett russin, som vi kallar våra nyheter här på båten (låg förr i riktiga russinlådor), till våren! Om någon har missat det har vi med oss en livs levande bibliotekschef tillika mästerkock på båten, jag ger er: Brittmari Allen, till vardags huserande i  Vaxholm. Idag serverade hon till lunch en äppel- och potatissoppa med torr cider i, ädelsoströra och varmt bröd… Vid pass kvart över ett hade vi packat ihop hela beståndet i lådor. Det ÄR magiskt.  En båt blir en bokbåt blir en båt igen. Och blir en bokbåt än en gång vecka 17 2012. Välkomna då! /Marie

Relaterade poster