Regionbibliotek Stockholm söker en utvecklingsledare inom läsfrämjande och litteratur

Vi söker en utvecklingsledare inom läsfrämjande och litteratur till Regionbibliotek Stockholm. I tjänsten ingår att, tillsammans med kollegor på regionbiblioteket och övriga länskulturfunktioner, arbeta för att stärka arbetet med läsning och litteratur i Stockholmsregionen.

Om tjänsten

Som utvecklingsledare inom läsfrämjande och litteratur ska du vara drivande i arbetet med utveckling och genomförande av regionbibliotekets uppdrag inom läs- och skrivfrämjande. I arbetet ingår planering och genomförande av kompetensutvecklingsaktiviteter för personal på folkbiblioteken i länet. Du kommer även att bidra till att stärka kulturförvaltningens arbete inom området. 

Regionbibliotek Stockholms verksamhet syftar till att främja samverkan och verksamhetsutveckling för länets folkbibliotek. Vi arbetar utifrån Regional biblioteksplan (2020-2023) med de tre huvudområdena läsande och bildning, lärande organisationer samt förstärkt infrastruktur.  

I arbetet ingår kontakter och samarbete med folkbibliotek samt regionala och nationella aktörer. Tjänsten erbjuder goda möjligheter till egen kompetensutveckling och innefattar resor, framför allt inom länet. I tjänsten förekommer även andra arbetsuppgifter inom regionbibliotekets uppdrag. 

Tjänsten är en tillsvidareanställning och vi ser gärna att du söker så snart som möjligt genom att skicka in personligt brev samt CV.

Har du frågor är du välkommen att kontakta regionbibliotekets chef Peter Axelsson, peter.axelsson (a) regionstockholm.se

Läs mer och sök tjänsten här.

Relaterade poster

  • Inga relaterade