Lokal kultur – ett seminarium under Almedalsveckan

Almedalsveckan är över men en hel del seminarier går att se i efterhand. Jag ägnade en stund åt att titta på ett seminarium som Folkbildningsrådet ordnade den 1 juli. Lokal kultur utan folkbildning?

Seminariet inleddes av Tobias Harding, fil dr vid Linköpings universitet. Han har genomfört en utvärdering på uppdrag av Folkbildningsrådet. Harding har undersökt vilken betydelse studieförbundens kulturprogram har i lokalsamhället. Studieförbundens kulturaktiviteter har genom åren blivit en allt större del i studieförbundens verksamheter. Genom att titta närmare på 4 olika kommuner menar Harding att studieförbundens kulturaktiviteter har en betydelse för lokalsamhället och når i viss mån fler målgrupper. Oftast genomför olika program i samarbete med andra aktörer i lokalsamhället och bibliotek är en viktig grundbult i det lokala kulturlivet. Efter Hardings inledning hölls ett panelsamtal med politiker och folkbildare. Utredningen publiceras i september.  

För den som är intresserad av att se fler seminarier från Almedalen finns det listade på TVAlmedalen  

//Cecilia Bengtsson

almedalen

 

Relaterade poster