Bokbåtens dagbok måndag 24 april 2017

Här kommer en första liten rapport från Bokbåtens första dag till sjöss våren 2017. Vi kastade loss i ett strålande solsken från Strandvägen kl 7 i morse efter att Radio Stockholm varit ombord och intervjuat.

Bokbåten Rödlöga i solsken och med blå himmel i bakgrunden

Foto: Annika Lissenko

Som vanligt styrde sedan kapten Johan oss norrut mot Norrtälje skärgård och en härlig start vid Arholma med  en massa glada besökare. Solen har följt med oss under dagen men nu på väg söderut har vädret vänt och det är sjögång på fjärden så böckerna trillar ur bokhyllorna! Vi håller i oss och hoppas att middagskastrullerna står kvar på spisen!

Vad har vi fått hjälpa till med idag i bokväg? Jo, en flicka ville läsa läskiga böcker. Hon hittade några stycken av Petrus Dahlin bland annat. Några beställningar har vi också tagit emot, en vill läsa om Wilhelm Kåges keramik, en annan vill läsa Gilead av Robinson.

 

Vi undrade om vi skulle få någon besökare på Svartlöga, dagens sista ö, som inte har någon postgång och det är svårt att nå ut med information till. Vi blev glatt överraskade av att det dök upp fyra trevliga besökare med två gulliga hundar som både återlämnade och ville ha ny läsning.

Bokbåtens biblioteksrum med hyllor, en person sätter upp böcker

Foto: Annika Lissenko

Nu hoppas jag vi snart har passerat fjärden för här rasar det ner både flaskor och böcker och hur det går i köket törs jag inte tänka på. ”Bokbåtsveckan har alltid bra väder!” Jo, pyttsan!!

 

/Annika med flera på Bokbåten

 

Relaterade poster

  • Inga relaterade