Från 2018 tar Norrtälje kommun över ansvaret för bokbåtsverksamheten.
Bokbåten har tidigare drivits av Regionbibliotek Stockholm.

Alla boende i Stockholms skärgård är välkomna till det flytande biblioteket.
Ombord på bokbåten kan man låna böcker av olika slag: romaner, deckare, poesi och all möjlig facklitteratur, för barn liksom för vuxna.
Biblioteket har ca 3000 böcker med, både nyutkomna och äldre, och även ljudböcker.
Böckerna får man låna tills bokbåten återkommer, så det blir lång lånetid.
Om det finns ett bemannat bibliotek på ön kan det också gå bra att återlämna bokbåtens böcker där. Fråga ombord om du är osäker.

Bokbåten är ute i skärgården en vecka på våren och en vecka på hösten och besöker varje brygga ifrån en halvtimme och upp till två timmar beroende på antal besökare.
Öar med skolor/förskolor har lång besökstid.

Skolor
När barnen kommer ombord har de ofta önskemål om särskilda böcker eller genrer, men eftersom vårt bokbestånd är så litet på båten är chansen liten att vi har just den boken med oss. Om vi får veta i förväg vad som önskas kan vi ordna det mesta! Tipsa gärna föräldrar att de kan beställa böcker även om de själva inte kan passa den tid då båten kommer.

Förskolor
Bokbåtens bestånd av böcker ombord är ganska litet. Hör gärna av er i förväg om ni önskar böcker inom särskilda ämnen, då har vi möjlighet att plocka ihop böckerna och ta med till er! Tipsa gärna föräldrar att de kan beställa böcker även om de själva inte kan passa den tid då båten kommer.

Bokbåten har en egen Facebooksida:
BokbåtenFBram