Träff om Stärkta bibliotek

Satsningen på Stärkta bibliotek fortsätter, och den 11 mars öppnar Kulturrådet årets ansökningsperiod. Det senaste året har pandemin inneburit väldigt speciella förutsättningar för biblioteken i allmänhet och för många utvecklingsarbeten i synnerhet.

Den här träffen är ett tillfälle att samtala och stötta varandra kollegor emellan. Vill ni fortsätta att utveckla tidigare satsningar? Eller har ni nya idéer? Vad har fungerat bra och mindre bra hittills? Ta med dina funderingar och diskutera och reflektera kring Stärkta bibliotek med kollegor från fler kommuner.

Titta gärna på kulturrådets webbinarium om Stärkta bibliotek den 8 februari kl. 10-11.

Liksom tidigare vill vi på Regionbibliotek Stockholm gärna vara ett stöd i arbetet med Stärkta bibliotek, och det kan handla om både före under och efter era insatser eller projekt. Läs mer om vad vi kan erbjuda på sidan regionbiblioteket.se/starkta-bibliotek.

Tid: Torsdag 11 mars kl. 10-11.30

För vem: Biblioteksmedarbetare på folkbibliotek i Stockholms län.

Anmälan: Via länken senast 4 mars.

Kontakt: Karin Sundström och Annika Hermele

Teknik: Träffen kommer att hållas i Microsoft Teams. Du/din kommun behöver inte ha Teams för att kunna delta. Inför träffen får du en möteslänk på mejl som du klickar på för att komma till mötet. Det fungerar bäst på dator, men om du vill går det också att använda platta eller mobil. För att få så bra ljud som möjligt rekommenderar vi headset eller hörlurar. Är ni flera från samma bibliotek, sitt vid varsin dator, om möjligt. Vi kommer att finnas på plats ca 10 min före träffen så att det finns tid att få ordning på tekniken.