Startsidan
Fortbildning
Tips & inspiration från biblioteken
Frågor & svar om Språktåget

På den här sidan hittar du Språktågets material. Det går bra att beställa det i tryckt form löpande, se instruktioner nedan.

Vi skickar beställt material så snart det är möjligt, men under coronapandemin arbetar vi inte på kontoret så det kan dröja något.
Det går också bra att skriva ut materialet.


FOLDER med tips om hur vuxna i barns närhet kan stimulera barnets språkutveckling genom att sjunga, läsa, prata och ramsa.

OBS! Vid utskrift: välj att skriva ut som häfte.

GÅVOKORT som delas ut av BHV med inbjudan att komma till biblioteket för att få en bok i gåva.

AFFISCHER

BOKLISTA indelade i olika kategorier för att träna extra på delar av språket. Se boklistan som tips, och rekommendera gärna familjerna liknande böcker som inte står på listan. OBS! Den fetade texten kan se suddig ut på skärmen, men vid utskrift eller i uppförstoring är den bra.
Borttagna titlar

BILJETT till Språktåget som fylls i av logopeder, och ges till familjer som tar med biljetten till biblioteket för att låna böcker.

SKYLTAR (endast för utskrift)
Skylt till hylla
Skylt till hylla med skärmärken (för tryck)


Du som arbetar på bibliotek:
Beställ det tryckta materialet via länken nedan. Gör en inventering i kommunen innan beställning så ni vet vad som behövs en tid framöver. Lägg en beställning per kommun.
För Stockholms stadsbibliotek görs en beställning per enhet, och foldern och gåvokortet på svenska beställer SSB från Marknadsbiblioteket.
Tänk på att biblioteket också förser också barnhälsovården i kommunen med material.
Beställningsformulär bibliotek
Instruktion bibliotek

Du som arbetar inom barnhälsovården:
Biblioteket i den kommun du arbetar i förser BHV med foldrar, gåvokort (om kommunen delar ut bokgåva) och den lilla affischen med ramsan som BHV delar ut. Du kan också skriva ut materialet, om det skulle behövas.
Instruktion barnhälsovård

Du som är logoped:
Du kan beställa tryckt material via formuläret nedan. Du kan också ladda ner och skriva ut foldern och biljetten från den här sidan. På biljetten kryssar du i vilken kategori barnet behöver träna extra på, och så tar familjen med biljetten till biblioteket där de får hjälp att hitta böcker att låna.
Beställningsformulär logopeder
Instruktion logopeder


Använd gärna bilder och material
till ert biblioteks hemsida!

Förslag på ytterligare material och synpunkter på det befintliga tas tacksamt emot.
 


Hör gärna av er med frågor och synpunkter!
Pia Borrman

Startsidan
Fortbildning
Tips & inspiration från biblioteken
Frågor & svar om Språktåget