Nätverksträff: Digital delaktighet

Välkommen på en nätverksträff om digital delaktighet för biblioteksmedarbetare i Stockholms län (inom nätverket för digital delaktighet och digital kompetens).

Temat för träffen är bibliotekens arbete med digital delaktighet/digital kompetens, i samverkan med andra aktörer i kommunen och i samhället. Vilka samverkar biblioteken med, vad funkar bra och varför?

Vi får en presentation rapporten Digitalt utanförskap som släpptes i våras, av David Norman som är processledare på förbundet Storsthlm – Kommuner i samverkan. Rapporten kartlägger vilka målgrupper som befinner sig i digitalt utanförskap, hur kommunerna arbetar för ökad digital delaktighet och vilka aktörer som gör insatser på området, samt ger förslag på insatser.

Efter presentationen pratar vi om hur samverkan ser ut i era kommuner – vilka andra verksamheter har biblioteket dialog eller samarbete med, vilka samarbeten vore önskvärda? Vi lyfter exempel från några kommuner och ni får tillfälle att dela erfarenheter och metoder med varandra.

Rapporten Digitalt utanförskap finns här på förbundet Storsthlms webbplats.


Datum: 
Onsdag 21 september
Tid: Kl 9-12
Plats: Fatburen, Medborgarplatsen: Södermalmsallén 36. Information om lokal kommer senare.

Kontakt: Hanna Johansson, Regionbibliotek Stockholm,
hanna.k.johansson (a) regionstockholm.se

 

Välkommen!

 

Bilden högst upp på sidan: Photo by Vardan Papikyan on Unsplash