Digitalt möte med Skrivnätverket: Folkets hörna på bibliotek

Möte med Regionbibliotek Stockholms nätverk för skrivande på bibliotek.

Detta möte ägnas åt pilotprojektet Folkets hörna på bibliotek. Alla som är intresserade är välkomna att delta. Folkets hörna på bibliotek är ett samarbete mellan Regionbibliotek Stockholm, Norrtälje, Tyresö och Folkets hörna. Vill du arrangera Folkets hörna på biblioteket där du arbetar? Välkommen att lyssna på erfarenheter från pilotprojektet.

Folkets hörna är en mötesplats för skriv- och läsintresserade. Här står skrivprocessen, istället för den färdiga texten, i fokus. Tillsammans med publicerade och opublicerade författare djupdyks i hantverket ”att skriva”. Kärnan i Folkets hörna är ”Arbete pågår”, som är ett scensamtal där författare får respons på sina ofärdiga texter. Även publiken bjuds in för att ge respons eller ställa frågor. (Folketshörna – texter under arbete (folketshorna.se)

Pilotprojektet Folkets hörna på bibliotek har syftet att utforska nya sätt för bibliotek att läs- och skrivfrämja, där text och textsamtal är i fokus. Tanken är att Folkets hörna kan vara ett sätt att vidga hur biblioteket kan vara en plats och ett sammanhang för skrivande. Om pilotprojektet faller väl ut och förutsättningar finns är förhoppningen att Regionbibliotek Stockholm satsar på ett större projekt om Folkets hörna på bibliotek.

På detta möte kommer Malin Isaksson från Folkets hörna, samt Joanna Wåhlin (Norrtälje) och Tuva Nilsson (Tyresö) att vara med och berätta om Folkets hörna och om pilotprojektet. Tid för frågor finns såklart också!

 

Datum: 12 december 2023

Tid: 10-12

Plats: Microsoft Teams

 

Kontakt: sofie.samuelsson@regionstockholm.se