Sveriges depåbibliotek och lånecentral förmedlar lån från Umeå stadsbiblioteks och från depåbibliotekets mediebestånd. De ger service kring fjärrlån och referensarbete samt ordnar utbildningar. Länk till Sveriges depåbibliotek och lånecentrals webbplats.

Mångspråkiga lånecentralen har ett nationellt uppdrag att stödja Sveriges bibliotek med service gällande mångspråkiga medier och kompetens. (hette tidigare Internationella bibliotekets lånecentral). Länk till Mångspråkiga lånecentralens webbplats.

Kungsholmens bibliotek Internationella biblioteket är ett profilbibliotek inom Stockholms stadsbibliotek och förser Stockholms kommun med kompetens och medier gällande mångspråk. Biblioteket är beläget vid Fridhemsplan i Stockholm. Länk till Kungsholmens bibliotek Internationella biblioteket.

Resurs­bib­li­o­tek för nationella minoritetsspråk
Resursbiblioteken representerar fyra av våra fem nationella minoritetsspråk. Biblioteken är ett stöd i kommunernas uppdrag att erbjuda böcker och andra medier på språken. Länk till Resursbiblioteken på Kungliga bibliotekets webbplats.