Unga och bibliotek 2 – träff 3

I omgång två av Regionbibliotek Stockholms satsning Unga och bibliotek fördjupar vi oss och låter oss utmanas när det handlar om biblioteksverksamhet med och för unga. Under fyra heldagar kommer vi att ha olika typer av bok- och textsamtal, workshoppar och skrivövningar. Under dagarna delar vi erfarenheter, tankar och provar idéer. Vi kommer att ta upp inkludering, normkritik, praktisk kunskap och biblioterapi. Mellan träffarna läser deltagarna en skönlitterär bok och facktexter, samt funderar över vissa frågor, för att förbereda sig för samtal och workshoppar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Unga och bibliotek hämtar inspiration och erfarenheter från Projekt Inkluderande biblioteksverksamhet och Tillsammans som tidigare anordnats av Regionbibliotek Stockholm och är en satsning i samma utforskande anda. Cirka 16 deltagare kommer att träffas fyra heldagar under perioden oktober 2019 – mars 2020.  

Syfte:

  • Att utforska metoder och utgångspunkter för biblioteksverksamhet med och för unga
  • Att träna ett normkritiskt tanke- och förhållningssätt genom litteratur- och textsamtal

Mål:

  • Ökad kompetens i området unga och bibliotek för att kunna utveckla biblioteksverksamheterna, som ska fortsätta vara relevanta för unga och bli betydelsefulla för fler unga.

 

Träffarna är gratis. Lunch och fika förmiddag och eftermiddag ingår.

Observera att deltagande förutsätter medverkan vid samtliga tillfällen.

 

Datum: 2019: 9 oktober och 13 november, 2020: 5 februari och 11 mars

Tid: 9-16.30

Anmälan: FULLTECKNAT

KontaktpersonerSofie Samuelsson och Lovisa Furendal Berndt