Överallt poesi! 2. Poesi irl och online

Porträtt Magnus William-Olsson

Foto: Sofia Runarsdotter

I tre föreläsningar om 30 minuter berättar poeten och redaktören för Örnen och Kråkan, Magnus William-Olsson, det mesta om poesin i Sverige just nu. Kursen vänder sig till bibliotekspersonal och syftar till att orientera om den ”folkrörelse” poesin kommit att bli under senare år.

Poesiuppläsningar, spokenword och poetry slam har en lång historia i Sverige. Offentlighetens förvandling efter internet har gjort live-poesin ännu viktigare än innan och därtill har den mer eller mindre folkliga poesin online, i sociala medier och särskilda forum vuxit explosionsartat. Föreläsningen berättar om utvecklingen av och tendenser i denna poesi.

Diskussioner efter föreläsningen kommer att äga rum i facebookgruppen ”Poesi på bibliotek” (gå med i gruppen i god tid!). Starta en tråd i gruppen om något från föreläsningen som intresserar dig. Magnus William-Olsson deltar i diskussionerna.

Utgångspunkt för alla kursens tre moment är boken POESIÅRET 2021, som utkommer lagom till den första föreläsningen. Beställ POESIÅRET 2020

Kursen är ett samarbete mellan Örnen och Kråkan, Poesibazaren vid Stockholms stadsbibliotek och Regionbibliotek Stockholm.

Om serien: Överallt poesi! består av tre livesända föreläsningar och samtal i facebookgruppen Poesi på bibliotek. Du väljer om du vill gå hela kursen eller delar. Anmälan sker separat till varje tillfälle.
Information och anmälan del 1: Bokpoesi i Sverige, 22 mars 12-12.30
Information och anmälan del 3: Poesi på bibliotek – från Hc.03 till bokmässa och poesigympa, 19 april 12-12.30

När: Del 2. 12 april kl. 12-12.30
Var:
Livesänt via webbläsare. Inför träffen får du en länk till föreläsningen till din e-post.
För vem:
Biblioteksmedarbetare och regionala litteraturutvecklare i hela landet.
Anmälan: Via länken

Kontakt:
regionbiblioteket.kultur@sll.se för frågor om anmälan, redaktionen@ornenochkrakan.se för frågor om föreläsningarna. 

Känner du inte till Örnen och Kråkan? På www.ornenochkrakan.se kan du gratis abonnera på sajtens veckoutskick och hålla dig à jour med aktuell poesi på svenska.