Nätverksträff medier

Välkomna på nätverksträff för Nätverket för medier.

Det har varit ett märkligt år, men vi kan nog alla konstatera att vi ändå har lärt oss en hel massa nya saker. Kanske särskilt inom det digitala? Vi har därför valt att denna nätverksträff ska ha en del tillbakablickande men framförallt fokus på erfarenhetsutbyte på temat ”Att ta steget” när det gäller digitalt läsfrämjande.

Många steg har tagits när det gäller digitalt läsfrämjande och ni ska få dela med er av era insikter och utmaningar kring detta. Vi vill gärna höra vilka steg ni har tagit under året? Hur har ni arbetat läsfrämjande i nya kanaler? Har ni hittat nya arbetsmetoder? Vad kan vi lära av varandra.

Program:

10 – 10.10 Hej och välkomna!
10.10 – 10.30 ”Att ta steget”: Läsfrämjande för barn. Hur arbetar vi med Bibblix? Veronica Wilsson och Ellen Mägi Hurtig arbetar som skolbibliotekarier i  Katrineholm, kommer att berätta om deras erfarenheter av appen.
10:30 – 10:45 Frågestund/erfarenhetsutbyte
PAUS
10.50 – 11.15 ”Att ta steget”: Erfarenhetsutbyte. Har äldre börjat läsa e-böcker under året som gått? Har olika prioriterade målgrupper börjat läsa e-böcker? Har ni kunnat spela någon roll i detta, och hur har ni i så fall gjort? Har alla börjat läsa fler e-böcker? Måste man läsa e-böcker?
11.15 – 11.30 Vad vill vi att nätverket ska fokusera på för teman och frågor kommande år? Diskussion.

När: tisdag 16 mars kl. 10-11:30

Var: Microsoft Teams (länk kommer att skickas ut en dag före träffen)

Anmälan sker via formuläret till höger.

Teknik
Träffen kommer att hållas i Microsoft Teams. Du/din kommun behöver inte ha Teams för att kunna delta. Inför träffen får du en möteslänk på mejl som du klickar på för att komma till mötet. Det fungerar bäst på dator, men om du vill går det också att använda platta eller mobil. För att få så bra ljud som möjligt rekommenderar vi headset eller hörlurar. Vi kommer att finnas på plats 15 min före träffen så att det finns tid att få ordning på tekniken. Vill du testa några dagar innan, hör av dig så bjuder vi in till ett kort testmöte.

Kontakt: britt.lofdahl@sll.se eller julia.keller@sll.se 

Välkommen!