Fokus läsning: Filmsamtal på bibliotek

Varmt välkommen till en digital träff i serien Fokus läsning. På denna träff fokuserar vi på det vidgade textbegreppet och hur vi kan samtala om film på bibliotek. Hur kan vi prata om existentiella frågor, känslor och tankar som filmupplevelser och berättelser väcker i oss?

Filmkonsulenterna och Regionbibliotek Stockholm bjuder tillsammans in till denna träff med fördjupning kring hur man kan arbeta med filmsamtal inom ramen för bibliotekens verksamheter.

Datum: 14 november 2023
Tid: kl. 09.00-11.00
Plats: Digitalt via Teams

Sista anmälningsdag: 12 november

Tala film  – Tala liv är ett handledningsmaterial för dig som vill leda filmsamtal – ett material som tar avstamp i en filmupplevelse, riktar fokus på existentiella frågor, känslor och tankar som en film väcker och som ger förslag hur du kan skapa trygga samtal på lika villkor. På uppdrag av filmkonsulenterna i Region Stockholm har Sensus arbetat vidare utifrån detta material och anpassat det även till målgruppen barn och unga.

På träffen får du en fördjupad inblick i metoden, presenteras för det material som finns och ges konkreta förslag på hur just du kan leda filmsamtal på ditt bibliotek. Under träffen får du också förslag på vart du hittar filmerna, hur du kan visa film inom din verksamhet och andra handledningar som finns för dig som vill leda filmsamtal på bibliotek.

Är du redan nu nyfiken så kan du hitta handledningsmaterialet här: https://cdnst.sensus.se/documents/tala_film_tala_liv-metoden_2022.pdf

Materialet har nyligen utvecklats vidare och finns nu också anpassat för barn och unga: https://www.regionstockholm.se/verksamhet/Kultur/lanskultur/film/barn-och-ungafilmpedagogik/filmhandledningar-och-material/filmhandledning-tala-film–tala-liv-ung/

Varmt välkomna!

 

Vid frågor eller funderingar så kan du kontakta:

mikaela.svard@regionstockholm.se