Film på bibliotek

Varmt välkommen till en heldag om att se, samtala och skapa film på bibliotek.

Filmkonsulenterna och Regionbiblioteket bjuder, i samarbete med Svenska Filminstitutet, in dig som arbetar på bibliotek för att ge kunskap och inspiration om hur du kan utveckla filmverksamhet på ditt bibliotek.

Dagen riktar fokus på filmprogram, aktiviteter och resurser inom området – både när det gäller filmvisning, filmsamtal och eget skapande. Vi ger exempel på hur man kan arbeta med film för olika målgrupper – för barn och unga, äldre, nyanlända, för personer med funktionsvariationer och med fokus på nationella minoriteter. Och vi understryker det faktum att filmverksamhet på bibliotek har en stark koppling till MIK: att se, samtala och skapa film bidrar till en ökad filmkunnighet. Att lära sig tolka och förstå rörliga bilder är något som kan kopplas till både språkutveckling och läsfrämjande insatser på bibliotek.

Konferensen gästas av Elisabet Jonsved som kommer att föreläsa om multimodala uttryckssätt, filmkunnighet och källkritik, Finlandsinstitutet som berättar vad de erbjuder för filmutbud samt av Den pedagogiska designbyrån som presenterar hur de utvecklat metoder för att arbeta med filmskapande för barn och unga med särskilda behov. Svenska Filminstitutet är på plats för att berätta vilka resurser som finns hos dem som riktar sig till bibliotek och Region Gävleborg delar med sig av hur bibliotek arbetat med film i deras region. Filmkonsulenterna ger förslag och tips på resurser för tillgänglighet, visningsrättigheter och handledningsmaterial. Och sist, men inte minst, finns flera bibliotek på plats för att ge exempel på hur just de arbetat med filmvisning, samtal och eget skapande i sina respektive verksamheter.

 

Fullständigt program för dagen hittar du här: Klicka här

Konferensen är ett samarbete mellan Regionbibliotek Stockholm, filmkonsulenterna i Region Stockholm och Svenska Filminstitutet.

Lunch sker på egen hand. Vi bjuder på fika. Vegetariskt, veganskt och glutenfritt kommer att finnas. Har du andra allergier – Hör av dig till mikaela.svard@regionstockholm.se.

 

Datum: 22 februari  

Tid: 09:00-17:00  

Sista anmälningsdag: 17 februari

Kostnad: Avgiftsfritt  

 

Varmt välkomna!   

Mikaela Svärd, Regionbibliotek Stockholm 

Anita Hjelm och Linda Lindgren, Filmkonsulenter Region Stockholm 

I samarbete med Filminstitutet 

 

Kontakt:   

mikaela.svard@regionstockholm.se