Botkyrka internationella bokmässa

Europa retrospektivt – språk och identitet i dagens Europa. Vilken är din historia?

Botkyrka internationella bokmässa arrangeras vartannat år av biblioteken i Botkyrka, första gången 2011. Mässan var välbesökt och gjorde succé. Nu är det dags igen! Den internationella bokmässan äger rum 2-4 maj 2013.

Temat för årets bokmässa är Europa retrospektivt – språk och identitet i dagens Europa. Deltagarna kommer att samtala om europeisk identitet, språk och kultur med anknytning till litteratur och berättande genom film. Mässan syftar till att stärka Botkyrka som plats, men även att lyfta fram styrkan i att äga flera språk och att främja litteratur och berättelser från hela världen. Det blir tre dagar med fullspäckat program.

Fredag 3 maj är en fortbildningsdag för bibliotekarier, pedagoger, modersmålslärare och andra som arbetar i mångspråkiga områden. Deltagarna erbjuds att delta i seminarier, och i mindre grupper kan man fördjupa sig i översättning, tvåspråkighet, pedagogik med mera.

Konferencierer är författaren och journalisten Dilsa Demirbag-Sten och författaren till boken ”Jakten på svenskheten”, Qaisar Mahmood. Dagen avslutas med en teatersupé med föreställning på Riksteatern, Håpas du trifs bra i fengelset, baserad på Susanna Alakoskis roman från 2010 med samma namn.

Kostnad för fortbildningsdagen är 750 kr exklusive moms. Mat och fika ingår. Anmäl dig senast 26 april genom webbformuläret som från och med 20 februari kommer att finnas på hemsidan. Begränsat antal platser.

För mer information om fortbildningsdagens program och de tio djupseminarierna, från och med 15 februari finns fullständigt programblad att ladda ner från bokmässans hemsida.

Under fredagen och lördagen kommer det finnas möjlighet att köpa film och böcker från världens alla hörn. Det kommer även att finnas möjlighet för bibliotek att köpa filmer med utlåningsrättigheter.