Ny kurs på Digiteket: Att leda bibliotekens digitala transformation

I höst kommer ett nytt kurspaket för bibliotekschefer publiceras på Digiteket, Att leda bibliotekens digitala transformation.

Kursen kommer att bestå av en introduktion till ämnet och åtta kursmoduler på olika teman. Det kommer att finnas möjlighet att gå kursen individuellt eller tillsammans med en chefsgrupp i en kommun eller region.  
 
Digiteket kommer även att erbjuda kursen som ett gemensamt program med tre webbinarier under hösten, med programstart den 18/9. Webbinarierna kommer vara öppna för alla som vill delta, det blir lärarledda genomgångar och möjlighet att ställa frågor. 

Datum för webbinarierna: 18/9, 16/10 och 13/11, alla kl. 9-11.

Vill du veta mer om kursens upplägg? I juni hölls en webbsänd presentation av kurspaketet.  Se den inspelade presentationen här.

OBS: Kursen Att leda bibliotekens digitala transformation är ett nationellt chefsspår som består av ett digitalt kurspaket på Digiteket och tre öppna webbinarier under hösten 2020. Kursen ordnas av det nationella projektet Digitalt först med användaren i fokus. Detta är inte samma spår som de tre chefsutbildningar som Regionbibliotek Stockholms ordnar i egen regi under hösten 2020 som består av dessa tre tillfällen:
Digitaliseringen, demokrati och bibliotekens roll: Brit Stakston, 4 september
Att leda digital förändring – Del 1: Andreas Skog, 2 oktober
Att leda digital förändring – Del 2: Andreas Skog, 6 november

Läs mer här:
Regionbibliotekets chefsutbildningar hösten 2020


Digitalt först med användaren i fokus är ett nationellt digitalt kompetenslyft för folkbiblioteken (som pågår 2018-2020).
Läs mer på Kungliga bibliotekets webbsida.

Relaterade poster