Samlad information med anledning av coronaviruset

På den här sidan har Regionbibliotek Stockholm samlat information relevant för biblioteken i Stockholmsregionen, med anledning av den rådande situationen som en följd av coronaviruset (covid-19). Vi följer samhällsläget och uppdaterar webbsidan vid behov.

Information från Regionbibliotek Stockholm

I vår kalender informerar vi om arrangemang ställs in, skjuts framåt i tid eller eventuellt sänds digitalt. Vi informerar förstås anmälda deltagare via e-post, men uppmanar alla som har tänkt delta vid något av våra arrangemang att hålla sig uppdaterade via vår kalendersida.
Länk till kalendariet

De regionala transporterna fortsätter som vanligt. Om ditt bibliotek har ändrade öppettider, meddela snarast till regionbiblioteket.kultur@sll.se

Kontakta oss gärna. Om ni vill prata eller diskutera med oss, ställa frågor eller dela med er av idéer – ta gärna kontakt med oss på Regionbibliotek Stockholm. Vi finns tillgängliga via telefon, e-post och vi deltar gärna i möten via digitala verktyg (Teams, Skype osv).

Nyheter från projekt Digitalt först med användaren i fokus

Projektet Digitalt först med användaren i fokus arbetar från nationellt håll med att publicera och samla resurser som kan vara till stöd för biblioteken nu under coronatider. I lärplattformen Digiteket finns nya kurser och artiklar som samlar exempel och guider för bibliotek som vill erbjuda delar av sin verksamhet på internet.
Logga in på Digiteket och läs mer
Läs mer här: Nyheter från Digitalt först med användaren i fokus

#digitalabiblioteket – Digitalt först vill samla exempel på hur bibliotekstjänster kan erbjudas online, och skapa en inspirationsbank tillsammans med er. Ni kan hjälpa till genom att märka relevanta inlägg i era kanaler i sociala medier med #digitalabiblioteket
Läs mer här

Förlängda utlysningar för Stärkta bibliotek – Kulturrådet

För att kunna möta kommuners och organisationers ändrade behov på grund av coronaviruset flyttar Kulturrådet fram datum för Stärkta bibliotek och inköpsstöd.
Länk till Kulturrådets webbsida

Biblioteken under corona – Kungliga biblioteket

KB har skapat en plattform för att bidra till överblick och underlätta samverkan för biblioteken under coronakrisen. På sidan samlar de digitala lösningar, idéer och användbara källor.
Länk till Kungliga bibliotekets webbsida

Biblioteksidéer i smittspridningstider – Öppet dokument

Biblioteksutveckling Blekinge Kronoberg har påbörjat ett gemensamt dokument där alla folkbibliotek bjuds in att dela idéer kring hur biblioteket kan fortsätta bedriva sin verksamhet i pandemi-tider. Där finns tips och exempel. Alla är välkomna att bidra.
Länk till dokumentet

Bibliotek i coronakris – Biblioteksbladets facebookgrupp

Vill ni veta mer om hur andra bibliotek arbetar utifrån gällande läge? Biblioteksbladet har startat facebookgruppen Bibliotek i coronakris,  där biblioteksmedarbetare delar med sig av frågor kring corona och bibliotek.
Länk till Facebookgruppen

Information och resurser för folkbibliotek – Regionbibliotek Västerbotten

Vad behöver biblioteken tänka på i en krissituation? På den här webbsidan har Regionbibliotek Västerbotten samlat länkar och tips för att underlätta för dig som jobbar på bibliotek.
Länk till webbsidan

 

Kontakta oss gärna om du har frågor, förslag eller information som kan vara av intresse för fler och som vi kan dela här.

Varma hälsningar
Regionbibliotek Stockholm

 

 

Relaterade poster

  • Inga relaterade