Träff om barnbibliotek

Varmt välkommen till en träff om barnbibliotek, det som vi tidigare kallade för arbetsmöte för barnbiblioteksmedarbetare!

Träffen hålls på Fisksätra bibliotek som i många år arbetat nära lokalsamhället. Vi kommer få höra om bibliotekets arbete där många olika språk ses som en resurs och rikedom. Regionbiblioteket presenterar den nya studien om barnbibliotekariers kompetens och vi kommer hålla en workshop kring ämnet. Det blir också lite allmän information om vad som är på gång. Om du har något du vill lyfta, skriv det när du anmäler dig.

Inför träffen önskar vi att du tar med dig tips på olika språkliga resurser som du använder dig av i ditt arbete. Det kan till exempel vara något från UR (www.ur.se), IB (www.interbib.se) eller mer specifika resurser som Jiddischförbundets samling med barnsånger på jiddisch (http://barnsanger.jiddischforbundet.se/). Vi kommer under träffen dela tipsen med varandra och önskar att du skriver ner dina tips på papper.

Tid: Tisdag 22 oktober kl. 9.00 till senast 12.30 OBS! Mötet börjar kl. 9, fika gör vi lite senare.

Plats: Fisksätra bibliotek, Fisksätra torg 20, Fisksätra centrum

Anmälan: Anmäl är nu stängd.

Kostnad: Gratis

Kontaktpersoner: Lovisa Furendal BerndtPia Borrman

Vi bjuder på fika (lakto-ovovegetarisk). Ange i anmälan eventuella allergier eller om det är något annat som är bra för oss att känna till.