SM i bokberättande för bibliotekarier

Den första officiella SM-tävlingen i bokberättande för bibliotekarier ägde rum i kulturhuset Multeum, Strängnäs den 12 november 2010. Arrangemanget blev en succé och vinnare blev Mia Dimblad, Hässleholms stadsbibliotek.

Nu tar Stockholms stadsbibliotek över stafettpinnen. Årets SM i bokberättande för bibliotekarier går av stapeln i Stockholms stadsbiblioteks vackra Rotunda.

Tid: Fredagen den 11 november 2011 kl 18.00

Bibliotekarierna ska presentera en obligatorisk roman och en eller två valfria romaner av svenska författare som skriver för vuxna, max 3 minuter per bok. Den obligatoriska romanen är Människor helt utan betydelse av Johan Kling.

En jury och publiken utser sedan en vinnare utifrån kriterier som förmedling av innehåll, engagemang/lust och subjektivt uttryck.

De tävlande är:
Anders Johnsson, Kulturhuset Multeum, Strängnäs
Andrea Berge, Fisksätra bibliotek
Esther Kalo, Österåker bibliotek
Eva Töllner, Bankeryd bibliotek
Inger Holmberg , Eskilstuna stadsbibliotek
Jan-Olov Nordh, Stockholms stadsbibliotek
Johanna Härenstam, Stockholms stadsbibliotek
Martin Lövstrand, Malmö stadsbibliotek
Stefan Sandberg, Vellinge bibliotek

Konferencier: Nina Frid, Bokcirklar.se

Jury: Björn Waller engagerad läsare och bokbloggare på Dagens bok, Henriette Zorn Biblioteksbladet, Karin Runevad Stadsbiblioteket, Mats Söderlund Sveriges förattarförbund och Mia Dimblad Hässleholms stadsbibliotek.

Det blir litterär pausmusik av bandet Fissmollgatan 9 samt mingel!

Arrangör är Stockholms stadsbibliotek i samarbete med Regionbibliotek Stockholm, Biblioteksbladet, Bokcirklar.se, Sveriges författarförbund.

Syftet med Svenskt Mästerskap i bokberättande för bibliotekarier är att uppmuntra bibliotekarier till att bli ännu bättre på att förmedla litteratur muntligt till vuxna och att skapa ett lustfyllt årligt publikt arrangemang som skapar intresse kring boken och bibliotekens litteraturförmedling.

För mer information kontakta
Patrik Schylström,  Stockholms stadsbibliotek
08-508 31 172, 076-12 31 172
patrik.schylstrom@stockholm.se
Biblioteket.se

Lotta Aleman, Regionbibliotek Stockholm
08-508 31 093, 076-12 31 093
lotta.aleman@stockholm.se

Se även tävlingens Facebooksida!

Du kan skriva ut affischen i pdf-format!