Nätverksträff Tillgänglighet

Nätverksträffen om tillgänglighet skulle ha ägt rum 21 oktober, men har bytt datum till 25 november.

Välkomna på nätverksträff för Nätverket för tillgänglighet och social uppsökande biblioteksverksamhet. Denna träff kommer att fokusera på digital tillgänglighet, kognitiv tillgänglighet och andra aktuella ämnen som ni tar med er, t.ex. verksamheten under Corona. Under träffen kommer det att finnas möjlighet att prata med kollegor från andra bibliotek och ställa frågor till varandra. Inför träffen önskar vi att ni tittar på en föreläsning om digital tillgänglighet och reflekterar kring den. I anmälningsformuläret finns även möjlighet att skicka med frågor på sådant ni vill ta upp på träffen.

När: onsdag 25 november, kl. 9:30–11:00.
Var: Digitalt möte i Microsoft Teams, se mer information under Teknik nedan.
Hur: anmälan sker via länken till höger
Förberedelse: titta på föreläsningen från Begripsam om digital tillgänglighet som finns på Digiteket: Digitalt sist – Hur ska alla komma med?

Tips på (icke obligatorisk) vidare läsning: för den nyfikne så har Kulturrådet tidigare i år kommit med en rapport om tillgänglighet som går att läsa här.

Teknik
Träffen kommer att hållas i Microsoft Teams. Du/din kommun behöver inte ha Teams för att kunna delta. Inför träffen får du en möteslänk på mejl som du klickar på för att komma till mötet. Det fungerar bäst på dator, men om du vill går det också att använda platta eller mobil. För att få så bra ljud som möjligt rekommenderar vi headset eller hörlurar. Vi kommer att finnas på plats 15 min före träffen så att det finns tid att få ordning på tekniken. Vill du testa några dagar innan, hör av dig så bjuder vi in till ett kort testmöte.

Kontakt: karin.andersson.sundstrom@sll.sejulia.keller@sll.se eller hanna.k.johansson@sll.se

Välkommen!