”Jävla skitsystem!”

Foto: Sara Söderström

Foto: Sara Söderström

Alltid på en onsdag presenterar Jonas Söderström, författare till boken ”Jävla skitsystem! : hur en usel digital arbetsmiljö stressar oss på jobbet – och hur vi kan ta tillbaka kontrollen”.

Förmodligen har du svurit så någon gång – åtminstone tyst för dig själv.

Den snabba utvecklingen inom it har skapat fantastiska möjligheter, men också nya problem. Medan vår fysiska arbetsmiljö har blivit mycket bättre, har den digitala arbetsmiljön negligerats. I stället har man lagt skulden på den enskilda medarbetarna: de är ”inte datormogna”, ”inte förändringsbenägna”, …

Men nu börjar fler och fler inse att vi kan ställa krav även på vår digitala arbetsmiljö. De system vi använde som privatpersoner och konsumenter, i våra smartphones, är ju numer både snygga, roliga att använda, och intuitiva. Varför måste de system som vi tvingas använda i arbetslivet, eller som medborgare, vara svårbegripliga, oöverskådliga och fula?

Och varför måste de kontrollera och styra vårt sätt att arbeta? Skulle inte maskinerna tjäna oss?

Jonas Söderström, författare och expert på digital arbetsmiljö, kommer att prata om kännetecken på usla system, varför de tvingar sig på oss, och vad vi kan göra åt dem.

Tid: Onsdag den 20 februari kl 9.00 – 11.30

Plats: Regionbibliotek Stockholm, Spelbomskan, Odengatan 63, plan 4, t-bana Odenplan

Kostnad: 300 kr

Anmälan: Via länk till höger, senast 17 februari

Information: anna-stina.takala@stockholm.se