Digiteket tillsammans 4

Välkomna till en förmiddag där vi lär oss tillsammans i Digiteket!  

Regionbibliotekets träffar ”Digiteket tillsammans” är tematiska lärtillfällen utifrån en eller flera lärresurser på plattformen Digiteket. I fokus står digital kompetensutveckling i någon form, och träffarna riktar sig till alla som arbetar på folkbibliotek i Stockholmsregionen.  

Denna gång tar vi oss an kursen Digital informations-säkerhetsutbildning för alla. Kursen tar upp tio områden som är särskilt viktiga för medarbetare att ha kunskap om när det kommer till att hantera information. Vi går igenom kursavsnitten och samtalar utifrån våra erfarenheter kring informationssäkerhet. 

Åke Nygren, från enheten Digitala biblioteket och medier, gästar oss och berättar om Stockholms stadsbiblioteks fortbildande insatser inom bibliotekssekretess och dataskydd.

 

Inför träffen: 

  • Titta igenom kursens olika avsnitt 
  • Fundera på vad du tycker är svårast när det gäller informations-säkerhet. 

Tid: Onsdag 27 oktober klockan: 09.00-11.00

Kontakt: Britt Löfdahl: britt.lofdahl@regionstockholm.se och Francisca Beckert: francisca.beckert@regionstockholm.se

Teknik: Träffen kommer att hållas i Microsoft Teams. Du/din kommun behöver inte ha Teams för att kunna delta. Inför träffen får du en möteslänk på mejl som du klickar på för att komma till mötet. Det fungerar bäst på dator, men om du vill går det också att använda platta eller mobil. För att få så bra ljud som möjligt rekommenderar vi headset eller hörlurar. Är ni flera från samma bibliotek, sitt vid varsin dator om möjligt. Vi kommer att finnas på plats ca 10 min före träffen så att det finns tid att få ordning på tekniken.

Välkomna!