Bokbåtens dagbok 8 maj

När vi lämnade Sandhamn i morse var det lite duggregn kvar efter nattens regnande, men det slutade innan vi kom till Nämdö. Vid Nämdö kom våra stamgäster från Aspö (tror jag att den heter) och de lånade som vanligt mycket böcker.

Vidare till Kymendö där vi fick prata om böcker att läsa och lyssna på på samma gång. Mona hade med sig Clarys supergoda rulltårta och bjöd alla. Vi skickade en hälsning tillbaka till Clary och en trädgårdsbok, tyvärr hade vi inget nytt om skinnhantverk. Efterfrågades roliga romaner, ”inga otäcka böcker för då kan jag inte sova!”.

Vi for sedan till Ornö där alla skolbarnen kom ombord. De lämnade tillbaka massor av böcker från skolbiblioteket men de inte lånade så mycket denna gång. ”Det är snart sommar…!”

På utö var det full rulle nu på kvällen, massor med folk och ett par barn. En familj som var här för första gången och fick veta att vi lånar ut på lång tid och att man inte behöver ha lånekort. ”Får man låna så här mycket?” frågade en som hade en stor hög barnböcker. Man får låna så mycket man orkar bära svarar vi.

Nu är middagen klar. Ses imorgon! /Annika

 

Relaterade poster

  • Inga relaterade