Bokbåtens dagbok 3-4/10-12: Vaktavlösning

På onsdagen var det vaktavlösning på Bokbåten. Birgitta, Mia, Lena och jag stod otåligt och väntade på båten i Stavsnäs. Äntligen kom den och släppte av Cecilia, Eva och Marie-Louise som åkt första halvan av veckan. Jag var lite fundersam över hur det skulle fungera nu är vi varken hade vårt eget bokbestånd eller bokhyllorna ombord. Men jag blev strax lugnad. Det gick bra, besökarna verkade tycka att det var helt ok att botanisera i lådor.
En pojke i 9-årsåldern kom först ombord på Runmarö där han lånade några böcker. ”Vi ses” sa han, och dök sedan upp i Sandhamn också, där han bor, och lånade en hög till!

På torsdagen hade vi förvarnats om att det skulle bli blåsigt på sjön, kanske till och med styv kuling. Men det blev lugnt, på eftermiddagen låg havet som en spegel. Lika lugnt var det tack och lov inte på Bokbåten! På Ornö stormade barnen in och lånade böcker för glatta livet. Även på Utö, dagens sista brygga, kom många besökare. I morgon bitti går vi runt ön och hoppas på storbesök från Utö skolas elever och lärare.

Bokbat Tranan

 //Pia Borrman, Utvecklingsledare för barn- och ungdomsverksamhet Regionbibliotek Stockholm

 

 

Relaterade poster